PIT - first in fleetmanagement - home

PIT feliciteert een van haar allereerste klanten

Philips jaar lang kampioen veiligheid

Het DC Brabant van Philips Lighting in Eindhoven is de winnaar van de prijs Het Veiligste Magazijn 2012. Philips versloeg Scania in Zwolle en Valeo in Helmond op basis van bewustzijn binnen de hele organisatie.

“Fantastisch dat we winnaar zijn geworden. We hadden dat echt niet verwacht. Vooral omdat de andere twee genomineerden al eens eerder hebben meegedaan aan deze competitie. We gaan deze overwinning vieren binnen ons bedrijf, binnen het concern en daarbuiten met anderen die bij ons willen komen kijken.”

Zorgvuldige voorbereiding op deelname
Philips had zich zorgvuldig voorbereid op deelname aan deze verkiezing. De afgelopen jaren bezochten medewerkers van het dc voormalige winnaars Nissan Motor Parts in Amsterdam en AkzoNobel in Sassenheim. Daar werden lessen uit getrokken en ontdekten de Philips mensen waar de jury met name oog voor heeft.

Management veegt de magazijnvloer
De jury was vooral onder de indruk van het veiligheidsbewustzijn binnen de hele organisatie. “Veel ideeën komen van de mensen zelf”, aldus het juryrapport. Het nadenken daarover wordt ondersteund door Kaizen en Kamishibai – een Japanse vertelvorm met kaarten (iedere week trekken medewerkers een kaart met specifieke veiligheidsaandachtspunten). Ook wees de jury op een zelf ontwikkelde ‘pickstok’ om laag voor laag te kunnen picken zonder muizentrapjes.

Nog een opvallend punt volgende juryvoorzitter: elke dag neemt het management zelf voor 10 minuten de bezem ter hand om te helpen schoonmaken op de magazijnvloer.

Philips koos al lang geleden voor PIT
In de magazijnen van Philips is de invloed van PIT al sinds jaar en dag waarneembaar. Vandaar dat wij onszelf stiekem ook een beetje winnaar voelen en in ieder geval het feest meevieren. Ook benieuwd wat PIT aan de veiligheid van uw magazijn kan bijdragen? Neem dan snel contact op via 088 - 205 45 50.