PIT - first in fleetmanagement - home

PIT presenteert nieuwe huisstijl op Logistica

Europese groeimarkt vraagt om Multibrand Fleet Solutions 

PIT, Partner Intern Transport, presenteert op de komende Logistica in Utrecht haar vernieuwde concept. Met een fris en nieuw elan toont PIT de markt haar visie op een alles omvattend Fleetmanagement programma. Onder de noemer ‘Masters of Fleetmanagementology’ stelt PIT haar multi branding aanpak en totale ontzorging van de West-Europese klant centraal.

Ruim anderhalf jaar na de verhuizing van PIT van Eindhoven naar Hendrik-Ido-Ambacht, acht PIT de tijd rijp om zichzelf opnieuw te presenteren. In hal 11, stand 11.D007 van Logistica (13-16 november in de Jaarbeurs) wordt de nieuwe brochure en huisstijl officieel aan de markt getoond. “Een moderne tijd vraagt om een moderne aanpak”, vat General Manager PIT Henk IJtsma de boodschap samen. “We hebben een uniek product en de organisatie is volledig op sterkte. De organisatie is verder ontwikkeld om in te spelen op de groeikansen in West-Europa.

Besparingen tot 25%
Door overnames en fusies komen er steeds meer nationaal en internationaal opererende bedrijven die meerdere sites hebben met divers intern rollend materieel. Van heftrucks en magazijntrucks, tot hoogwerkers en schrob/veegmachines. Voor deze machines zijn vaak diverse bedrijven actief met het leveren van service en onderhoud. Ook spelen er verschillende aanschaf- en financieringstrajecten en is het bijzonder lastig om hierop goed en volledig zicht te houden. “Dat probleem pakt PIT in de kern aan”, vervolgt IJtsma. “Via één aanspreekpunt bieden wij de klant totale ontzorging als het gaat om de keuze en de inzet van het materieel. Wij houden de vinger aan de pols en geven heldere managementinformatie. Populair gezegd: de klant is van het hele gedoe af en kan zich concentreren op zijn of haarkernactiviteit. Zonder de controle te verliezen. Door inzicht en fleetmanagement-analyse herkent PIT sneller optimalisatiekansen, 25% kostenbesparingen door bijvoorbeeld betere bezettingsgraad van de trucks en kostenreductie op schades.

Merkonafhankelijk
PIT biedt hierbij de unieke mogelijkheid van een merkonafhankelijke aanpak. Bij multi sites gelden vaak lokale voorkeuren voor truckmerken. Deze zijn historisch of praktisch ontstaan. Henk IJtsma: “PIT kijkt samen met de klant naar de beste oplossing voor elke inzet en stemt daarop de vlootkeuze en –samenstelling af. We nemen vloten over of stellen nieuwe samen. Flexibel en passend, zodat er altijd een optimale logistieke situatie is.” Groot voordeel van de multibrand-aanpak is dat de service geheel door PIT kan worden afgehandeld. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat de service gewoon bij de bestaande leverancier wordt afgenomen, maar dat PIT de aansturing en de gehele administratie afhandelt, zodat hierin ook transparantie en gemak ontstaat.”

Om aan de groeiende vraag naar “Fleetmanagementology” te kunnen voldoen heeft PIT haar afdeling Fleetmanagement, Customer Service en Verhuur geheel op sterkte gebracht. Ook de groep monteurs is uitgebreid en voorzien van nieuwe Multibrand servicebussen.